Onze school heeft een brede eerste graad en biedt daar zowel de A- als B-stroom aan. Vanaf het derde jaar hebben we enkel richtingen binnen de doorstroomfinaliteit (Algemeen Secundair Onderwijs én een beperkt aanbod Technisch Secundair Onderwijs). De doorstroomfinaliteit bereidt leerlingen voor op de hogeschool en universiteit. Op deze pagina vinden jullie ons aanbod terug en lees je meer over de keuzevakken die we dit schooljaar inrichten voor de leerlingen vanaf het vierde jaar.
Keuzemogelijkheden in 1A:
Latijn
Algemene vorming
Technische vorming
Basisopties in 2A:
Klassieke talen (Grieks en Latijn)
Economie en organisatie
Maatschappij en welzijn
Moderne talen en wetenschappen
Sport
STEM-technieken (toepassingsgericht)
Twee onderzoeksmodules in 1B:
Organisatie en welzijn
STEM
Basisopties in 2B:
Economie en organisatie + Maatschappij en welzijn
STEM-technieken (hout/bouw + mechanica)
Spannend, die overstap van de basisschool naar het secundair onderwijs? Door op de balkjes hierboven te klikken, zie je welke vakken je in de eerste graad krijgt. Is er iets niet duidelijk? Contacteer ons dan zeker voor een woordje uitleg.
Flore Vereecken en Ãœmit Kamali - leerlingenbegeleiders
Latijn
Economische wetenschappen
Humane wetenschappen
Moderne talen
Natuurwetenschappen
Sportwetenschappen
Maatschappij- en welzijnswetenschappen
Wat is het verschil met Humane Wetenschappen?
Voor de vakken gedrags- en cultuurwetenschappen wordt er in de lessentabel meer tijd uitgetrokken maar inhoudelijk is er geen verschil. In Maatschappij- en Welzijnswetenschappen is er sprake van een inleiding tot de filosofie en wordt filosofie toegepast binnen de context van maatschappij en welzijn. Het leerplan van de basisvorming voor de vakken Nederlands, Frans, Engels en geschiedenis is het basisleerplan. In Humane Wetenschappen vertrekken deze vakken vanuit het leerplan voor de verdiepte basisvorming. Ook voor wiskunde zijn er andere leerinhouden en minder lestijden.
Economie-Moderne talen
Humane wetenschappen
Latijn-Moderne talen
Latijn-wetenschappen met 5 u wisk.
Latijn-wetenschappen met 7 u wisk.
Moderne talen-wetenschappen met 5 u wisk.
Moderne talen-wetenschappen met 7 u wisk.
Sportwetenschappen met 5 u wisk.
Sportwetenschappen met 7 u wisk.
Wetenschappen-wiskunde
Welzijnswetenschappen
(6de jaar pas vanaf 2025-2026)
Wat is het verschil met Humane Wetenschappen?
Voor de vakken gedrags- en cultuurwetenschappen wordt er in de lessentabel meer tijd uitgetrokken maar inhoudelijk is er geen verschil. Bij Welzijnswetenschappen is er sprake van een inleiding tot de filosofie en wordt filosofie toegepast binnen de context van maatschappij en welzijn. Het leerplan van de basisvorming voor de vakken Nederlands, Frans, Engels en geschiedenis is het basisleerplan. In Humane Wetenschappen vertrekken deze vakken vanuit het leerplan voor de verdiepte basisvorming. Ook voor wiskunde zijn er andere leerinhouden en minder lestijden.
Bel me of kom gerust langs als er nog vragen zijn over deze lessentabellen.
Sarah Hoste - Beleidsmedewerker